Lucas Buit

Lucas Buit maakte ooit onderdeel uit van de Nederlandse jeugdselectie bowlen en was een fanatiek voetballer. Op zijn vijftiende begon hij, met succes, aan squash. Hij veroverde negen nationale titels, speelde ca. 175 interlands en won 6 internationale proftoernooien. Zijn beste positie op de wereldranglijst was de 38e plaats. Inmiddels is Buit bondscoach van de Nederlandse mannenploeg en traint hij Laurens Jan Anjema, de huidige Nederlands kampioen.

De lengteslag

De forehand en backhandlengte zijn de belangrijkste slagen in squash. Hiermee kun je je tegenstander achter in de baan houden en zelf de T-positie behouden, dan wel heroveren. Van hieruit heb je tijd om te kijken of je kansen krijgt en/of aanvallende ballen kunt gaan slaan.

Tip 1

Squash bondscoach Lucas Buit Forehand crossHet verschil tussen een lengteslag rechtdoor of een crosscourt (lees: schuine bal) wordt bepaald door hoe je de bal raakt ten opzichte van je lichaam. Als je de bal rechtdoor slaat, is deze ongeveer tussen de speler en de zijmuur in. Bij een crosscourt raak je de bal meer voor je uit, zodat je een goede hoek hebt om de bal naar de andere zijmuur toe te spelen.

Tip 2

Alle banen zijn verschillend en ook de balletjes stuiteren niet altijd hetzelfde. Oefen daarom al gelijk bij de warming-up je lengteslagen, zodat je weet waar je de bal moet raken op de voormuur om deze goed achterin te krijgen.

Tip 3

Sla niet te hard: als de lengtes niet goed lopen, willen heel veel spelers nog wel eens te hard gaan slaan met vaak averechts effect. De bal komt hierdoor nog meer in het midden van de baan. Het is verstandiger om de bal dan wat hoger op de voormuur te spelen. Daardoor komen de lengtes vanzelf weer wat dieper in de baan.

Tip 4

Squash bondscoach Lucas Buit Backhand straightZorg dat je de juiste afstand houdt ten opzichte van de bal. Vooral beginners hebben nog wel eens de neiging om te dicht bij de bal te staan. Dat belet je echter om de bal midden op het blad van je racket te krijgen, waardoor je dus geen goede bal kan slaan.

Tip 5

Ga zo voor de bal staan, dat je meerdere slagmogelijkheden hebt. Hierdoor wordt je onvoorspelbaar en moet je tegenstander langer wachten om naar de bal toe te lopen.

Tip 6

Breng je racket goed naar achteren worden om de bal hard te kunnen slaan. Draai daarbij met je bovenlichaam naar de bal toe, zodat je deze goed kunt raken.

Tip 7

Als je de forehand- of backhandlengte wilt oefenen, dan kun je het beste een 'target' achter in de baan maken waar je de lengteslagen in wilt hebben.

Terug naar Tips & Tricks

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!