Uithoudingsvermogen

Uithoudingsvermogen

Deze keer gaan we wat dieper in op het begrip uithoudingsvermogen. Er zijn diverse soorten van uithoudingsvermogen die in meer of mindere mate verbonden zijn met de pijlers kracht en snelheid. Dit hangt namelijk af van de mate van snelheid ,weerstand en duur van de training. Als voorbeeld: een lange langzame duurloop duurt bv 70 minuten, heeft weinig snelheid en geen weerstand, behalve je eigen lichaamsgewicht en ondergrond natuurlijk.

Als we kijken naar het squashspel wat een acyclisch bewegingspatroon heeft zal je allereerst een goed fundament van uithoudingsvermogen moeten creëren om de rest van je trainingsarbeid op te kunnen bouwen. Het meest geschikt hiervoor is een “off season “ periode waarin je de tijd hebt/moet nemen om de basis te gaan leggen. De fout die veelal gemaakt wordt is dat spelers te snel op snelheid gaan trainen. Nou en? zal je denken.. Het heeft namelijk te maken met het volgende: Met courtsprints bv train je in het bijzonder snelheid en lactaat tolerantie, dit hoort dus bij het hoofdstuk snelheid. En lactaat breekt het aeroob vermogen juist af!

Je kan je uithoudingsvermogen voor Squash trainen op de baan ( ghoastings ) en/of naast
de baan ( shuttles ). Let vooral op je tempo, kies uit: blok, piramide of wisselduur trainingen. Maak dan een periodisering in tijd, intensiteit( hoe snel) en aantal herhalingen:
bv: 3x 5m-10m-15m op 70 % van je maximum, met een Herhalingspauze van 3 min.

Verschillende afstanden wenden en keren met accent ook op voetplaatsing die ook terug komt in het bewegen op de squashbaan. Zoals hier.

Hieronder nog een aantal voorbeelden

Wil je liever rechtdoor beginnen als w-up dan kan je loopscholing toevoegen. Voorbereiding met skipping naar loop. Zoals hier.

Moeilijker is: Voorwaarts,achterwaarts versnellen,aan het einde van het uithoudingsvermogen trainingsblok. Zoals hier.

Als je wat “dieper”wil gaan zitten doe dan ball pick ups verschillende afstanden accent op zijwaarts bewegen. Zoals hier.

Succes en vooral veel plezier op en naast de squashbaan. Tot de volgende keer,

Jan Willem Koopman

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!