Update spelregels

Update spelregels

Op 23 oktober 2013 keurde de jaarlijkse Algemene Vergadering van de WSF een herziene versie van het Squashreglement goed. Dit nieuwe reglement is op 1 januari 2014 ingegaan.

Het reglement 2014 bevat relatief weinig wijzigingen ten opzichte van het huidige reglement, waardoor squashspelers, scheidsrechters en toeschouwers niet veel aanpassingen hoeven te maken. Het reglement 2014 is wel opnieuw gerangschikt (bijv. regel 12, Hinder, is nu regel 8) en het aantal regels is verminderd van 20 naar 15.

De volgende veranderingen zijn de belangrijkste:

1.  Er zijn geen "richtlijnen" meer. Als gevolg daarvan bevat het reglement 2014 daarom 1500 minder woorden (8500) dan het huidige Reglement (10.000).

2. De Hinder Regel (Regel 8) is opnieuw beschreven om spelers, scheidsrechters en anderen het centrale begrip van hinder beter te helpen begrijpen om zo makkelijker tot de juiste beslissing te komen.

3.  In het geval van een blessure of bloeden, uitsluitend veroorzaakt door de tegenstander, is nu een onderscheid gemaakt tussen een blessure of bloeden, veroorzaakt door een opzettelijke daad door een speler en een blessure, veroorzaakt door een niet opzettelijke handeling, waarbij de tegenstander niet onmiddellijk door kan spelen.

Terwijl onder het huidige reglement de straf voor niet opzettelijk toegebracht letsel aan de tegenstander het verlies van de wedstrijd was, is in het reglement 2014 de straf minder ernstig (zie regel 14.3.3 en 14.4.2/3). Hetzelfde principe geldt voor opzettelijke afleiding en niet opzettelijke afleiding (regel 12.2).

Wij hopen dat deze simpelere versie van het reglement iedereen zal helpen om het spel beter te begrijpen en de regels beter toe te passen en zo een veiliger sportklimaat te creëren, wat weer voor een verdere groei van onze sport kan zorgen.

Jacques Wielandt

Klik HIER voor de volledige vertaling van de spelregels

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!