Mentale tip Babette Hoogendoorn: zorg voor een goede wedstrijdvoorbereiding

Wedstrijdvoorbereiding

Een bekend gezegde is: ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. En dit spreekwoord is bij dit onderwerp zeker van toepassing. De wedstrijdvoorbereiding wordt vaak overgeslagen en dat is heel jammer. De kracht van de wedstrijdvoorbereiding is namelijk dat je geconcentreerd en scherp op de baan staat zodat je beter kunt presteren.

Een wedstrijdvoorbereiding is uiteraard persoonlijk en dus voor iedereen anders. Sommige spelers hebben weinig warming-up nodig en anderen juist veel. Als ik over een warming-up spreek, heb ik het niet alleen over de opwarming van het lichaam, maar zeker ook over de mentale voorbereiding. De lichamelijke warming-up spreekt voor zich, in de mentale warming-up kunnen ademhalingsoefeningen en visualisatie je helpen om met een gezonde spanning de baan op te gaan. Ter voorbereiding op een groot evenement zou je de voorbereiding tot een vast onderdeel van de training kunnen maken.

Veel spelers stretchen een beetje voordat ze gaan trainen en dat was het dan. Stel dat je een belangrijk toernooi hebt, probeer dan minimaal een week van tevoren je voor een training op dezelfde wijze voor te bereiden zoals je dat voor een wedstrijd zou doen. Doe bijvoorbeeld je stretching, je ademhalingsoefeningen en visualiseer. Bij de visualisatie denk je na over wat je gaat doen op de baan, hoe je gaat trainen, etc. Tijdens een toernooi zal de voorbereiding je rust en zelfvertrouwen kunnen geven en ervoor zorgen dat je scherp en gefocust op de baan staat.

Kortom als je je spel wilt verbeteren, vergeet de mentale training dan niet!

Babette Hoogendoorn
(7-voudig NL kampioen)

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!