Eredivisie seizoen 2018-2019Eredivisie seizoen 2018-2019

Coulisse / Twente

De landskampioen van 2017 en 2018, Coulisse / Twente, is komend seizoen weer de te kloppen ploeg in de DPD SBN Eredivisie voor herenteams. Vorig seizoen verloor de equipe van Henk Meulenbelt slechts één keer en sloeg het maar liefst 123 punten bij elkaar tijdens twaalf wedstrijden. Ook dit jaar kan de club uit Hellendoorn weer beschikken over een zeer sterke en uitgebalanceerde selectie. Met de Duitser Simon Rösner (PSA-5) hebben de Twentenaren een wereldtopper in de gelederen die de afgelopen twee seizoenen een belangrijke bijdrage leverde bij het veroveren van de landstitels. De belangrijkste speler aan de kant van Coulisse / Twente was afgelopen seizoen echter Laurens Jan Anjema. De beste Nederlandse squasher ooit won tien van de elf partijen die hij speelde. Alleen de wedstrijd waarin hij geblesseerd moest opgeven tegen Marc ter Sluis ging verloren. Met Raphael Kandra (PSA-22), Alan Clyne (PSA-36), Angus Gilliams (PSA-80) en nieuwkomers Edmon Lopez (PSA-59), Mostafa Asal (PSA-76) en Ahsan Ayaz (PSA-100) beschikt Coulisse / Twente over nog eens zes andere top honderd spelers. Vooral het aantrekken van de jEgyptenaar Asal, de wereldkampioen bij de junioren, lijkt een gouden zet. Naast bovengenoemde acht spelers kunnen ook Aqeel Rehman (PSA-118), Lukas Wirths, Tiago Goriely (PSA-339), Juan Barreyro (PSA-473), Bastiaan Meulenbelt en Hessel Reekers in actie komen voor de regerend landskampioen. Het is dus logisch dat Coulisse / Twente het competitieseizoen 2018-2019 in gaat als de voornaamste titelkandidaat.

‘MeerSquash

De afgelopen seizoenen deed ‘MeerSquash tot op de slotdag mee om de landstitel. Op het einde van de competitie ging het echter steevast mis voor de Hoofddorpse ploeg. Ook komend seizoen zal ‘MeerSquash waarschijnlijk weer lang bovenin mee draaien, maar op papier lijken de Hoofddorpers niet op te kunnen boksen tegen teams met een veel bredere selectie. Met de in Hoofddorp woonachtige Nieuw-Zeelander Paul Coll (PSA-10) en clubspeler Bart Ravelli staat het geraamte van het team al jaren. Ook Jan van den Herrewegen (PSA-75), Jaymie Haycocks (PSA-113), Tim Weber, Natalie Grinham en Frank Hartkoren spelen al geruime tijd voor de club. Vorig seizoen kwamen daar met de Engelsman Joe Lee en veelvoudig nationaal jeugdkampioen Tom Schreurs twee spelers bij, maar deze jaargang heeft ‘MeerSquash geen nieuwe spelers aangetrokken. Vooral het ontbreken van een reserve-kopman voor de keren dat Coll door toernooiverplichtingen niet kan spelen, kan de nummer twee van vorig seizoen wel eens gaan opbreken.

Labee Group Squash Ridderkerk

De landskampioen van 2016 speelt komend seizoen niet meer in Dordrecht, maar in Ridderkerk bij het plaatselijke centrum Squash en Biljart Ridderkerk. Daarnaast verloren ze ten opzichte van vorig seizoen ook Ali Farag (PSA-2) en Sebastiaan Weenink. Laatstgenoemde verhuist naar LetmedoIT Squash Utrecht. Toch behoudt de ploeg van Ton Mijs nog genoeg kwaliteit om zich in het linkerrijtje te spelen dit seizoen. Met de Fransmannen Mathieu Castagnet (PSA-26) en Lucas Serme (PSA-35), en de ‘Welshman’ Peter Creed (PSA-54), beschikken ze over enkele sterke buitenlandse spelers die de ervaren kernspelers Dylan Bennett en Rene Mijs zullen aanvullen. Nieuw in de selectie van Labee Group Squash Ridderkerk is verder toptalent Luke Stauffer die mag ruiken aan het hoogste competitieniveau in ons land. Ook Fabian Verseilles (PSA-569) blijft dit seizoen weer voor het team spelen.

CS Drachten / Froconsur

Met een vierde plek debuteerde Centre Squash Drachten / Froconsur vorig seizoen naar tevredenheid in de squasheredivisie, maar kijkend naar de wijzigingen in de selectie lijkt het team van Sipke Wiersma in staat om dit jaar een gooi te doen naar het landskampioenschap. Op papier zijn de Friezen namelijk dé uitdager van Coulisse / Twente. Met Daryl Selby (PSA-16), James Willstrop (PSA-17), Declan James (PSA-23), Tom Richards (PSA-33) en Chris Simpson (PSA-39) beschikken ze over de vijf hoogst gerankte Engelse spelers op de wereldranglijst, terwijl ook Omar Abdel Meguid (PSA-43), Youssef Soliman (PSA-47), Mahesh Mangaonkar (PSA-68), Victor Crouin (PSA-82), Charlie Lee (PSA-85), Abhay Singh (PSA-108), Norman Junge, Roee Avraham (PSA-179) en Thijs Roukens tot de ‘monsterselectie’ van CS Drachten / Froconsur behoren. Het feit dat de buitenlanders Meguid, Mangaonkar en Avraham in Nederland woonachtig zijn, is daarbij een groot voordeel. De 22-jarige Roukens, de enige Nederlander in de selectie, zal alle duels spelen voor de club waar hij is opgegroeid en op positie drie veel punten kunnen binnen slaan. Alleen in de échte topwedstrijden lijkt hij nog niet sterk genoeg om het verschil te kunnen maken.

DKTP-it/MAX

Voor DKTP-it/MAX uit Beverwijk verandert er niet zoveel komend seizoen. De ploeg van teammanager Rick Luttikhuizen heeft de Zwitser Nicolas Mueller (PSA-18) ingewisseld voor de Fransman Gregoire Marche (PSA-29), maar verder is de geraamte van het team met Joshua Masters (PSA-53), Iker Pajares (PSA-58), Jens Schoor (PSA-157), Carsten Schoor en Roberto Kalshoven in tact gebleven. De club uit Beverwijk is daardoor sterk genoeg om het veel ploegen lastig te maken, maar lijken te kort te komen om een gooi te doen naar een notering in de top vier.

Squash City

Squash City keert dit seizoen terug in de DPD SBN Eredivisie. De club uit de binnenstad van Amsterdam verwelkomde de ploeg van teamcaptain Nick Kuys, die de vorige jaren nog bij Sportcentrum Match speelde, met open armen. Met Marc ter Sluis (PSA-206), Roshan Bharos (PSA-236), Tom Lucas, Kuys, Thijs van der Pluijm en Tim van der Pluijm heeft Squash City een sterk Nederlands geraamte. Nieuw dit seizoen zijn de Amerikaan Todd Harrity (PSA-50) en de Engelsman Nathan Lake (PSA-51), die op positie één voor vuurwerk moeten zorgen. Met de Spanjaard Bernat Jaume (PSA-88) en de Ier Sean Conroy (PSA-128) beschikken de Amsterdammers over nog twee buitenlandse spelers die het team aan de bovenkant kunnen versterken. Genoeg voor de landstitel zal het naar verwachting echter niet zijn.

Victoria Rotterdam

Voor Victoria Rotterdam was het voorgaande seizoen een jaargang om snel te vergeten. Normaal gesproken doet de roemruchte club ieder jaar mee om de landstitel, maar door het ontbreken van een hoofdsponsor werden ze vorig jaar laatste in de hoogste divisie van ons land. Of er dit seizoen meer geld beschikbaar is moet nog blijken, maar met Cameron Pilley (PSA-20), Borja Golan (PSA-27), Sebastian Bonmalais (PSA-99), Piëdro Schweertman, Joeri Hapers (PSA-144), Stephen Cooke en Joris Wagenaar beschikken de Rotterdammers wel over een selectie die het alle andere ploegen lastig kan maken. In de breedte lijkt Victoria echter niet sterk genoeg om de strijd met (voornamelijk) Coulisse / Twente en CS Drachten / Froconsur aan te kunnen gaan.

LetmedoIT Squash Utrecht

Net als vorig seizoen kent de DPD SBN Eredivisie ook dit jaar weer een nieuwkomer. LetmedoIT Squash Utrecht zorgt ervoor dat ook de provincie Utrecht weer vertegenwoordigd is op het hoogste competitieniveau. Sebastiaan Weenink heeft de overstap gemaakt van Squash Ridderkerk en zal samen met Tom en Niels Hoevenaars zorgen voor de Nederlandse invloeden. De club zet daarnaast de twee Argentijnse broers Obregon in. Rodrigo (PSA-364) en Francisco (PSA-419) maken het team compleet, waardoor ze het seizoen van start gaan met maar vijf spelers op de lijst. Handhaving lijkt daarbij het voornaamste doel voor de Utrechters.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!