NK 2015Nabeschouwing: NK 2015

Het NK is alweer voorbij. Na vier mooie dagen in het Frans Otten Stadion in Amsterdam mag squashend Nederland weer uitkijken naar het volgende toernooi. Wie waren de winnaars en wat was de verwachting?

Allereerst een groot compliment richting Squashbond Nederland voor de perfecte livestream en service. Dankzij de livestream, met prima commentaar van Jay Francis en Stephen Cooke, konden veel centra een extra service aanbieden aan hun leden. Uiteindelijk speelden 184 spelers in één van de acht categorieën het officiële NK.

Heren A
Door het ontbreken van Laurens Jan Anjema lag de Heren A helemaal op. Piëdro Schweertman (1), Sebastiaan Weenink (2) en Dylan Bennett (3) waren op voorhand de grootste kanshebbers. In de praktijk bleken deze 3 ook net iets sterker dan de rest. Bart Ravelli won in de kwartfinale van Rene Mijs en werd daardoor 4de, omdat hij in de strijd om het brons met 3-1 verloor van Bennett. De finale ging uiteindelijk tussen Schweertman en Weenink, die elkaar al twee keer eerder troffen dit squashjaar. In beide gevallen was Weenink sterker en ook nu trok de Hagenaar aan het langste eind. In een spannende finale won de kopman van HSRC de Diepput met 3-2.

De strijd om plek 5 tussen Marc ter Sluis en Rene Mijs eindigde ook in 3-2 in het voordeel van ter Sluis. De jongeling van Squash Fryslan / Flevoparq was nog niet sterk genoeg om het Bennett in de kwartfinale echt lastig te maken, maar won verder al zijn partijen dit NK. Ook Nick Kuys verloor maar één keer, in de eerste ronde van Rene Mijs, maar won verder al zijn potten. Hierdoor werd Kuys negende.

Dames A
Ook in de hoogste dames categorie was het in de finale zeer spannend. Milou van der Heijden en Natalie Grinham haalden beiden simpel de finale en konden dus hun energie sparen. Van der Heijden kwam 2-0 voor en leek er een snelle finale van te maken, maar 2 games later stond het opeens 2-2. In de laatste game bleek van der Heijden fitter, waardoor ze haar tweede titel pakte. Tessa ter Sluis haalde het podium door Judith Diepeveen te verslaan. Ook op plek 5 stond geen verassende naam in de vorm van Karin Geertsma.

Heren B
In tegenstelling tot de Heren A en Dames A, waarin er weinig verrassens gebeurde, was de Heren B wel verrassend. De nummers 2 (Marciano Dos Ramos), 3 (Mark van Veenhuizen) en 4 (Derk Kuiper) van de plaatsingslijst haalde de kwartfinale niet. Vervolgens lieten ook Urbano Farro (1) en Rob Janssens (5/8) zich verassen door de jeugd. In de eerste halve finale waren het de 'MeerSquashers Donny van Hal en Johan Jongeneel die onderling uitmaakte wie de finale haalde. De eerste game ging nog naar van Hal, maar daarna was Jongeneel sterk (3-1). In de finale speelde Jongeneel tegen Roel Zwagerman uit Beverwijk, die won van Frank Goossens. Verrassend pakte Jongeneel de titel door de finale afgetekend met 3-0 te winnen.

Dames B
Ook de Dames B kende een ietwat verrassende winnares. Ook hier pakte MAX Beverwijk de titel in de vorm van Miantha Kries die via Corrine Mojet, Juliette Permentier en Carmen Nuijen de finale haalde. In de finale was Victoria Ellis niet sterk genoeg om Kries van de overwinning te houden (3-1). In deze categorie viel het vooral op hoe sterk Juliette Permentier en Gabi Fritsche speelden. Permentier won in de eerste ronde van Jaqueline Reeuwijk (4) en pakte ook nog 2 games tegen Kries. Fritsche werd na haar winst in de eerste ronde op Cocky de Wolf (3) nog knap vijfde.

Daarnaast waren ook Joost Klein (Heren C), Fleur Maas (Dames C), Jos Meerman (Heren D) en Laurie van Daal (Dames D) ieder op hun eigen niveau de beste van Nederland.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!