Nabeschouwing: Squashseizoen 2014-2015

Dit jaar was het een mooi squashjaar voor de Nederlanders. Zo wonnen de Oranjevrouwen Europees Goud in Denemarken en haalde de Nederlandse PSA en WSA spelers diverse toernooi overwinningen. SquashLife blikt terug op dit squashseizoen.

Nederlands kampioene Milou van der Heijden heeft een goed jaar gedraaid. Dit jaar heeft ze meerdere titels weten te pakken. Ook is ze met de Nederlandse dames ploeg Europees kampioen geworden. Door deze vele successen staat ze nu 38ste op de WSA Ranking en heeft ze laten zien dat ze nog veel meer in huis heeft.

Ook Natalie Grinham speelde dit jaar weer mee in het circuit. De Hoofddorpse was er een tijdje uit nadat ze haar tweede kindje had gekregen. Toch heeft ze weer haar comeback gemaakt op de Windy City Open. Hierna heeft ze meerdere grote toernooien mogen meedoen omdat ze wildcards kreeg van de organisaties. Helaas verloor ze meestal de eerste ronde, maar toch is Grinham nog niet klaar met het squashen en gaat ze nog door. Momenteel staat ze 22ste op de WSA ranking, maar ze dit is een beschermde ranking.

Tessa ter Sluis is dit jaar meer WSA Toernooien gaan spelen. Ze heeft dit jaar nog geen grote successen geboekt, maar is goed opweg om dit in de toekomst wel te gaan doen. Dit seizoen stond ze nog 212ste op de WSA Ranking, maar door het vele spelen staat ze nu op een mooie 136ste plek.

Elene Wagenmans maakte dit jaar haar debuut in het professionele circuit. Wagenmans speelde haar eerste wedstrijd in Seattle, helaas verloor ze hier de eerste ronde van de Seattle Open 2015. De in Amerika woonachtige Nederlandse staat nu 212ste op de WSA Ranking. En misschien dat zij volgend jaar meer gaat spelen.

Dit jaar kwam er helaas slecht nieuws van Nederlands beste squasher Laurens Jan Anjema. Hij raakten geblesseerd dit jaar waardoor hij niet mee kon doen aan het NK en ook Internationaal veel grote toernooien miste. Helaas is hij van plek 16 op de PSA Ranking naar 31 gedaald. Gelukkig heeft Anjema einde van het seizoen zijn ritme weer op kunnen pakken door weer toernooien te gaan spelen. Hopelijk kan hij deze zomer hard trainen om volgend jaar weer zijn oude niveau te evenaren en om weer te stijgen op ranking.

Ook Sebastiaan Weenink heeft het dit jaar goed gedaan. De Nederlands Kampioen heeft veel goede toernooien gedraaid. In 2013 stond Weenink nog buiten de top 200, maar inmiddels staat hij 90ste van de wereld. Ook hij volgend jaar proberen om nog hoger te komen op de ranking en om zijn nationale titel te prolongeren.

Piëdro Schweertman heeft het dit seizoen goed gedaan. Hij heeft veel tours gemaakt om zo zoveel mogelijk toernooien te spelen. En met succes heeft hij dit gedaan aangezien hij meerdere PSA Titels heeft behaald en veel plekken is gestegen op de PSA Ranking. Hij begon dit jaar als 86ste op de ranking, maar staat nu al 74ste.

Roshan Bharos heeft dit jaar niet veel gespeeld. Hij speelde een paar toernooien, maar daar heeft hij wel goed gespeeld. Hij is nog jong en traint veel en misschien wel een goede speler die volgend jaar meer van zichzelf gaat laten zien. Momenteel staat Bharos 293ste op de PSA Ranking.

Marc ter Sluis en Bart Ravelli staan ook op de PSA Ranking, maar hebben niet zo veel gespeeld. Ter Sluis heeft dit jaar ook een paar toernooien gespeeld en Ravelli heeft dit jaar geen PSA toernooien meer gespeeld. Wel waren ze beide geselecteerd voor het EK Teams in Denemarken waar ze allebei hebben gespeeld. Ter Sluis staat nu 343ste op ranking en Ravelli staat op de 402ste plek.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!