NK Jeugd NK Jeugd <11, <15 en <1

Dit weekend is de NK Jeugd <11, <15 en <19 bij Squash & Cardiofit Zwolle in Zwolle. 56 jeugdspelers doen een gooi naar de titel in hun leeftijdsklasse. Wie zijn de favorieten? SquashLife blikt vooruit.

<11 jaar
Bij de Jongens <11 zijn Sam Gerrits en Valentijn Hofman de grote favorieten. De jonge Gerrits is afkomstig van Dekker Zoetermeer en zal in de poule moeten afrekenen met Zen Lugtmeier en Yoren van der Waard. In de andere poule moet Hofman afrekenen met Rowan Damming, Hjalmer Mols en Wesley Chan voor een finaleplaats. 

Bij de Meisjes <11 zijn er maar 4 inschrijvingen. De voor Victoria Squash Rotterdam spelende Eva Maas heeft in deze categorie de meeste kans op goud. De titelverdedigster krijgt concurrentie van Elfi Markus, Julee Kronmoller en Quinta Nahuis, maar het jongere zusje van Fleur Maas lijkt de beste papieren te hebben op titelprolongatie.

<15 jaar
In de Jongens <15 categorie zijn in tegenstelling tot de twee voornoemde categorieën wel veel inschrijvingen. Door de 19 inschrijvingen zullen 6 jongens eerst kwalificatie moeten spelen om in de ‘main draw’ te komen. In de hoofdronde zijn Tom Schreurs en Henrico van der Vegt als eerste en tweede geplaatst. Senna Sezgin en Levi Overkleeft halen volgens het plaatsingscomité ook de halve finales. Kevin Walst, Sebastiaan Hofman, Tjeu Dubbeldam en Luke Stauffer denken daar waarschijnlijk anders over.

Ook bij de Meisjes <15 zijn er slechts 4 inschrijvingen. Wel is het in deze klasse volstrekt onduidelijk wie er met de titel naar huis gaat. Meervoudig kampioen Gabi Fritsche is als eerste geplaatst en zal alleen naar Zwolle gaan voor de eerste plek, maar Daniek Krukkert en Fleur Maas hebben evenveel kans op goud. De vierde deelneemster, Lianka Radzyminski, komt in principe te kort tegen de overige drie speelsters.

<19 jaar
Bij de Jongens <19 ligt het veld volledig open. De top-4 is op papier aan elkaar gewaagd en ook Donny van Hal, Frank Goossens en Thijs Roukens moeten niet uitgevlakt worden voor een stunt. De verwachting is echter wel dat de titel uiteindelijk gaat naar een speler uit het rijtje Christoph Winzer ('MeerSquash), Bart Horstman (Squash Zwolle), Tess Jutte (HSRC de Diepput) en Thijs van der Pluijm (Maastricht). Opvallend daarbij is dat regerend kampioen Jutte slechts als 3/4 geplaatst is.

De laatste categorie is de Meisjes <19. Sanne Veldkamp, die onlangs nog actief was tijdens British Junior Open, is de nummer een van de plaatsingslijst, voor Suzanne Peters, Daphne Timmer en Evianne van Leeuwen. Ook Joy Half en Juliette Permentier zullen met podiumaspiraties naar Zwolle afreizen.

De volledige toernooischema’s zijn te vinden op Toernooi.nl en worden ter plekke geüpdate.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!