PSA World Squash Championship 2014

PSA World Squash Championship 2014

Ja, het is weer tijd voor het WK Squash. Bijna alle mannelijke topspelers reizen de komende dagen naar Doha (Qatar) af om hun squashskills te laten zien. Wie gaat er dit jaar met de titel naar huis? De nummer 1 van de wereld Mohammed Elshorbagy? Weer Nick Matthew? Eindelijk Gregory Gaultier? Of blijft Ramy Ashour een keer fit? SquashLife blikt vooruit.

De twee belangrijkste afwezigen op dit WK zijn Karim Darwish en Laurens Jan Anjema. Darwish kondigde afgelopen maand zijn afscheid aan en zien we niet meer terug op het mondiale squashcircuit. Anjema kampt met een voetblessure waarvoor hij onder het mes moet en drie maanden is uitgeschakeld. Hopelijk komt onze landgenoot sterker terug!

De enige landgenoot in het toernooi is Piedro Schweertman (PSA-87). De speler van Grant Thornton Victoria Squash Rotterdam moet wel eerst door de kwalificatie komen. Door de vorm waarin Schweertman verkeerd moet dat, indien de loting goed uitvalt, mogelijk zijn. Naast Schweertman zijn er veel spelers actief die in onze eigen eredivisie te bewonderen zijn. Zo zijn onder anderen Gregory Gaultier ('MeerSquash), Borja Golan (Victoria Squash Rotterdam), Simon Rösner (Maastricht) en Cameron Pilley (Victoria Squash Rotterdam) actief in Doha.

In de bovenkant van het schema (Gaultier, Barker, Golan, Ashour) is de kans op een grote verassing aanwezig. Door de fitheid van Barker en Ashour en de vorm van Golan is het mogelijk dat een 'rising star' zoals Marwan Elshorbagy of Fares Dessouki of een meer ervaren speler als Miguel Rodriquez of Alister Walker doorstoot naar de laatste 8. De strijd tussen Marwan Elshorbagy en Fares Dessouki in de tweede ronde zal er één zijn tussen toekomstige wereldtoppers.

Onderin het schema (Matthew, Shabana, Selby en Elshorbagy) is de kans op een verassing kleiner. Behalve Daryl Selby, hij ontmoet bij de laatste 16 waarschijnlijk Tarek Momen, hebben ze tot de kwartfinale prima geloot. Matthew zal desondanks niet blij zijn met de loting. Hij ontmoet richting de finale waarschijnlijk Amr Shabana (kwartfinale), Mohammed Elshorbagy (halve finale) en Gregory Gaultier of Ramy Ashour (finale).

Mede door de loting zien wij in Gregory Gaultier de grote favoriet. Hij heeft een prima loting en heeft alles op dit WK gezet. Mohammed Elshorbagy (teveel druk), Nick Matthew (moeilijke loting) en Ramy Ashour (misschien niet fit genoeg) hebben om uitlopende redenen een achterstand op de Fransman.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!