Commonwealth Games 2014

Voorbeschouwing: Commonwealth Games 2014

Over 2 dagen beginnen de Commonwealth Games 2014 in Glasgow, Schotland. De Commonwealth Games is na de Olympische Spelen Squash het grootste multisport-evenement ter wereld. Alleen landen die vanuit de historie een band met Engeland hebben mogen hieraan meedoen. Squash is één van de 17 sporten en mag 5 van de 261 gouden medailles uitreiken. Morgen zal de openingsceremonie zijn op het Celtic Park, de sluitingsceremonie is op het Hampden Park.

In het hoofdschema van de mannen is er plek voor 64 spelers. De Engelse mannen hebben dit toernooi blijkbaar in hun agenda gezet, aangezien Nick Matthew (1), James Willstrop (2) en Peter Barker (3) de drie hoogst geplaatste spelers zijn. Saurav Ghosal uit India (4) maakt de top 4 compleet. Naast bovenstaande spelers is het uitkijken naar HSRC de Diepput speler Cameron Pilley (5) en thuisfavoriet Alan Clyne (9). Donderdag zal Matthew de eerste bal slaan in zijn partij tegen Xavier Koenig. De finale is maandag 28 juli om 4 uur.
SquashLife Voorspelling: Matthew wint in de finale 'gewoon' van Willstrop.

Bij de dames is er plek voor 32 speelsters. Ook hier zijn de Engelsen met sterke vertegenwoordigd. Laura Massaro (2), Alison Waters (4) en Jenny Duncalf (8) doen allen een gooi naar eeuwige roem, maar zullen dan wel topfavoriet en tevens titelverdedigster Nicol David (1) moeten verslaan. Ook de lange Joelle King (3), Low Wee Wern (5) en Dipika Pallikal (6) moeten zien af te rekenen met David die al jaren op eenzame hoogte staat. Toch vertoont ook de suprematie van David kleine haarschuurtjes. In de afgelopen jaren verloor ze twee belangrijke toernooien, het WK van 2013 en de British Open in 2012.
SquashLife Voorspelling: Massaro wint met 3-2 van David.

Naast de singles worden er ook dubbels gespeeld in Glasgow. Bij de mannen zijn op voorhand de sterkste koppels Nick Matthew/Adrian Grant, David Palmer/Cameron Pilley en Daryl Selby/James Willstrop. Toch is het lastig te zeggen welk koppel het sterkste zou zijn, aangezien met als bij tennis een goede enkel speler niet altijd een goede dubbelspeler is. 

Ook bij de dames gaat er gedubbeld worden. Ook hier geldt dat het winnende duo zeer waarschijnlijk Engels spreekt. Het duo Laura Massaro/Jenny Duncalf krijgt concurrentie van onder ander Kasey Brown/Rachael Grinham, Emma Beddoes/Alison Waters en Nicol David/Low Wee Wern.

De laatste categorie is de mix dubbel. Hier is het Australische duo Kasey Brown/Cameron Pilley door de organisatie als eerste geplaatst. Ook Joelle King/Martin Knight en Rachael Grinham/David Palmar zijn op voorhand sterke duo's.

Meer informatie over de Commonwealth Games 2014 is te vinden op cwgsquash.net.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!