EK Landenteams

Voorbeschouwing: EK landenteams

Van woensdag 30 april tot en met zaterdag 3 mei vindt het EK Squash voor landenteams plaats in Riccione (Italië). Nederland doet in het zuiden van Europa mee aan de Europese titelstrijd met zowel een dames- als een herenteam.

De mannen
De Nederlandse squashmannen zijn in Italië als zevende geplaatst. De Oranjeheren treffen in de poulefase Frankrijk (2), Duitsland (3) en Denemarken (6) en moeten daarin bij de eerste twee eindigen om de halve eindstrijd te bereiken. 

Op de openingsdag is Frankrijk de tegenstander van Laurens Jan Anjema, Piëdro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Dylan Bennett en Rick Penders. De verwachting is dat Oranje deze wedstrijd gaat verliezen aangezien de Fransen met Gregory Gaultier (de nummer 1 van de wereld), Thierry Lincou (ex-wereldkampioen), Mathieu Castagnet, Gregoire Marche en Lucas Serme over een ijzersterke selectie beschikken en eigenlijk ieder jaar de EK-finale bereiken.

De tweede poulewedstrijd van Nederland zal naar onze inschatting bepalen of de squashmannen wel of niet de halve finale halen. Op papier is ons land de underdog tegen de Duitsers, maar wij denken dat ze een serieuze kans maken. Ervan uitgaande dat beide teams in hun sterkste opstelling spelen, moet Anjema het opnemen tegen Simon Rösner, Schweertman aantreden tegen Raphael Kandra, Weenink spelen tegen Jens Schoor en Bennett strijden tegen Rudi Rohrmuller. Onze voorspelling is dat Nederland daarbij nipt aan het langste einde trekt.

Het slotduel in de groepsfase tegen Denemarken moet vervolgens ook gewonnen worden om de laatste vier daadwerkelijk te bereiken, waarin dan vermoedelijk titelverdediger Engeland wacht. De Britten zijn met louter top-10 spelers normaal gesproken een maatje te groot voor onze toppers, maar in de troostfinale liggen er dan wel weer kansen tegen Spanje of Schotland. In beide gevallen heeft Nederland dan namelijk een goede kans om op het podium te komen. Door het geringe onderlinge verschil in de Nederlandse selectie zal Nederland vooral op posities 2 en 3 hun partijen moeten winnen.

De vrouwen
De dames zijn tijdens het Europese squashkampioenschap als vierde geplaatst en zitten in een poule met Engeland (1), Tsjechië (5) en Zwitserland (8). Door de absentie van Natalie Grinham, als gevolg van haar zwangerschap, reist Nederland met kopvrouw Milou van der Heijden (23 jaar), Margriet Huisman (30 jaar), Tessa ter Sluis (19 jaar) en Elena Wagenmans (13 jaar) af naar Riccione.

Tegen Engeland wordt Nederland bij voorbaat kansloos geacht, maar ook tegen Tsjechië wacht een hels karwei. Vooral op positie twee en drie gaat Oranje het daar erg lastig krijgen. In de wedstrijd tegen Zwitserland liggen op die posities daarentegen juist de grootste winstkansen. Onze voorspelling is dat Nederland als derde eindigt in Poule A en vervolgens moet strijden om de plekken vijf tot en met acht.

Om volgend jaar opnieuw op het hoogste niveau uit te mogen komen, moet Nederland bij de eerste zes eindigen. Winst op Denemarken of Wales, ervan uitgaande dat die ploegen niet kunnen stunten tegen Ierland en Frankrijk, is dan ook een vereiste. Ondanks de aanwezigheid van wereldtopper Line Hansen, verwachten wij dat Oranje van Denemarken gaat winnen door zeges op plek twee en drie. Wales is daarentegen een maatje te groot voor de Oranjesquashsters.

Met een beetje geluk eindigt Nederland in het damestoernooi dan ook als zesde, zodat er volgend jaar met de terugkeer van Grinham en wellicht zelfs ook Vanessa Atkinson een nieuwe gooi gedaan kan worden naar eremetaal.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!