Voorbeschouwing Nederlandse Eredivisie

Woensdag 8 oktober gaat de hereneredivisie van start. Met 7 teams belooft het net als vorig jaar weer een spannende competitie te worden.

Grand Thornton Victoria Rotterdam wist vorig jaar nipt de titel te pakken ten koste van ‘MeerSquash en gaat dit jaar vol op jacht naar titelprolongatie. Dit seizoen zullen Peter Barker en Renan Lavigne niet meer in het team uit Rotterdam zitten. Als vervangers zijn Cameron Pilley (PSA-22) en de Duitser Raphael Kandra (PSA-59) naar Rotterdam gehaald.

Bij ‘Meersquash is weinig veranderd ten opzichte van vorig seizoen. De enige nieuwe speler op de lijst van de Hoofddorpers is de Nieuw-Zeelander Paul Coll (PSA-83). Buiten Coll zullen Bart Ravelli, Jaymie Haycoks en de Belg Jan van de Herrewegen net als vorig seizoen veel wedstrijden spelen.

Buiten ‘MeerSquash en Victoria Squash Rotterdam is ook NLcom ICT Solutions / Maastricht kanshebber op de titel. Het team, dat onder leiding staat van Erik van der Pluijm, heeft zich dit jaar versterkt met Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema en beschikt verder o.a. nog over de sterke Duitser Simon Rösner en international Rick Penders.

Coulisse / Twente is ook een titelkandidaat. De club uit het oosten won twee jaar geleden nog de titel met Esrein’25. Doordat de club uit Hengelo door de lokale gemeente niet meer op de zelfde locatie mocht blijven, spelen e de wedstrijden vanaf dit seizoen bij Squash Hellendoorn. Op de lijst van Henk Meulenbelt staan verschillende toppers zoals de Zwitser Nicolas Muller in de Indiër Mahesh Mangaokar.

Labee Group / SportCity Dordrecht eindigde vorig jaar op een vijfde plaats, maar dit seizoen kunnen ze misschien wel stunten. Het team heeft zich versterkt me de Australiër Steven Finitsis en Dylan Bennett, en beschikt verder nog over de Engelsman Adrian Grant, de Fransman Lucas Serme en Rene Mijs.

Penta-C HSRC De Diepput en Flevoparq gaan naar alle waarschijnlijkheid samen uitvechten wie er niet gaat degraderen. Flevoparq wist vorig jaar maar 2 wedstrijden te winnen en speel dit seizoen met 5 spelers die allemaal afkomstig zijn uit Nederland. Kopman Marc ter Sluis zal flink aan de bak moeten op de nummer 1 positie. Nieuwkomer Nick Kuys zal zijn debuut gaan maken in de Eredivisie.

Ook HSRRC De Diepput is flink verzwakt na het vertrek van Anjema (naar Squash Maastricht), Pilley en Kandra (beiden naar Victoria). Sebastiaan Weenink neemt daardoor de nummer 1 positie in, onder hem staan de gebroeders Sander Sander en Martijn Kock, Rombert Anjema en het jeugdtalent Tess Jutte.

Voor de hele voorbeschouwing van de Eredivisie leest u het SquashLife magazine die eind deze maand weer uitkomt!

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!