NK 2015Voorbeschouwing: NK 2015 A en B

Nog 2 dagen en het NK 2015 begint echt. In het Frans Otten Stadion in Amsterdam beginnen donderdagavond de eerste serie wedstrijden. Wie gaat er dit jaar met de titel vandoor? SquashLife blikt vooruit.

Heren A
De afgelopen jaren stond de winnaar vaak bij voorbaat al vast in de Heren A. Laurens Jan Anjema pakte negen jaar op rij de titel, maar zal er geen negende aan toe kunnen voegen door een enkelblessure. Ideaal voor Piëdro Schweertman, Sebastiaan Weenink of Dylan Bennett om hun eerste titel te pakken. De afgelopen maanden hebben alle 3 de spelers goede resultaten geboekt en het nodige vertrouwen getankt. Schweertman won meerdere toernooien, Weenink bleef ongeslagen in de Eredivisie en Bennet speelde sterk in zowel de Eredivisie als de buitenlandse competities. Achter deze mannen zullen Bart Ravelli en Rene Mijs waarschijnlijk onderling uitmaken wie er vierde wordt.

Voor plek 5 ligt het gehele veld daarentegen weer open. Roshan Bharos, Marc ter Sluis en de verliezer van Ravelli/Mijs zullen vechten voor de plek die wellicht kans geeft voor een plek in het Nederlands team. Meerdere jonkies zoals, Tess Jutte, Tim van der Pluijm, Bart Hoorstman en Nick Kuys zullen ervaring op doen voor de komende jaren.

Dames A
Ook bij de Dames A is het niet op voorhand te zeggen wie de titel pakt. Nederlands Kampioen Milou van der Heijden zal de titel niet graag afgeven aan Natalie Grinham die in de jaren 2011, 2012 en 2013 de sterkste was. Vorige week verloor Grinham bijvoorbeeld nog in de dames eredivisie van Line Hansen. Van der Heijden zal door haar overwinning van vorig jaar het nodige zelfvertrouwen hebben.

Door de afwezigheid van Margriet Huisman is het gat tussen de top 3 en de rest van het veld groot. Tessa ter Sluis zal onder andere met Judith Diepeveen, Sanne Veldkamp en Nikki van der Heijden af moeten rekenen als ze derde wil worden.

Heren B
De Heren B is misschien wel de lastigste categorie om te voorspellen. Het toernooi duurt lang en er zijn vaak veel spelers aan elkaar gewaagd. Urbano Farro is als eerste geplaatst en meteen één van de kanshebbers. Ook Marciano dos Ramos (2), Mark van Veenhuizen (3) en Derk Kuiper (4) zouden de halve finales moeten kunnen halen. Ook zijn er meerdere jonkies die de titel binnen zouden kunnen halen zoals Roel Zwagerman en Johan Jongeneel.

Dames B
Ook bij de Dames B steekt er op dit moment niemand echt boven uit. De verwachting is dat veel speelster aan elkaar gewaagd zijn en dat de titel op details beslist gaat worden. Van Carmen Nuijen, Miantha Kries, Victoria Ellis en Jacqueline Reeuwijk mogen we in ieder geval veel verwachten.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!