Voorbeschouwing: NK Jeugd <11 <15 <19 

Zaterdag 16 en zondag 17 januari wordt het NK Jeugd <11, <15 en <19 gespeeld bij 'MeerSquash in Hoofddorp. Er zullen 70 jeugdspelers verspreid over zes categorieën spelen. 

De Jongens <15 is de drukst bezette categorie. Van de 24 deelnemers doen onder andere Tom Schreurs, Levi Overkleeft en Sebastiaan Hofman mee. Schreurs, die tijdens de Rotterdam Open Squash als eerste eindigde bij de Heren B, werd in november afgelopen jaar eerste bij de Elite van de TMG Junior Squash Series. Schreurs zal tijdens het NK een gedaagde tegenstander zijn, nadat hij veel ervaring op heeft gedaan op de British Junior Open 2016 waar hij als 29e eindigde. Overkleeft speelde ook op de British Junior Open en eindigde op de 54e plaats. Overleeft werd tijdens de TMG Junior Squash Series op 10 januari derde bij de Elite. Hofman werd vierde in dezelfde categorie. Hofman heeft vorig jaar de titel van Nederlands kampioen <13 in zijn categorie in ontvangst mogen nemen.

Tess Jutte, Thijs van der Pluijm, Donny van Hal, Thijs Roukens en Frank Goossens zullen onder andere spelen voor de categorie Jongens onder de 19 jaar. Alle vier hebben begin januari gespeeld op de British Junior Open, waarin Goossens, Nederlands kampioen, in de categorie <17 de 44e plaats heeft behaald. Bij de <19 eindigde Van der Pluijm als hoogste van de Nederlanders, namelijk op de 42e plaats. Toch lijken Jutte en van Hal en iets betere kans te maken.

De Jongens en Meisjes categorieën van onder de 11 jaar zijn het minst bezet, bij de Meisjes er zijn maar vier aanmeldingen, bij de Jongens negen. 

De Meisjes onder de 15 kunnen een prima schema spelen met 9 aanmeldingen. Fleur Maas, Nederlands kampioene, eindigde op de British Junior Open op de 21e plaats. Maas werd ook eerste bij de Dames B op de Rotterdam Open afgelopen jaar. De concurrentie komt vooral van Daniek Krukkert. Ook speelt Catlyn van Maas De Bie mee in deze categorie. Catlyn eindigde bij de TMG Kersteditie op de tweede plaats bij de Beginners. 

Sanne Veldkamp speelt voor de categorie Meisjes onder de 19 jaar, en is zeker een gedaagde tegenstander. De huidige Nederlands kampioene behaalde op de British Junior Open de 32e plaats en lijkt de titelfavoriet, al zouden Juliette Permentier en Joy Half ook kunnen verrassen.

Klik hier voor meer informatie over het NK Jeugd. 

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!