Voorbeschouwing: Qatar Classic 2015

Vanaf volgende week gaat de tweede World Serie van start in Doha. De Qatar Classic 2015 zal weer een mooi een toernooi worden met veel topsquash en veel verrassingen. SquashLife blikt alvast vooruit.

Bij de mannen zal Mohamed Elshorbagy (PSA-1) als eerste geplaatst staan. De Egyptenaar zal proberen zijn titel te verdedigen. Bijna de gehele top-20 zal in actie komen. Alleen Ramy Ashour (PSA-5) zal er niet bij zijn. De Egyptenaar liep een hamstring blessure op bij de US Open 2015. Hierdoor is Mathieu Castegnet (PSA-9) als achtste geplaatst. In de kwalificatie zal Nicolas Meuller (PSA-27) als eerste geplaatst zijn en zal hij gaan proberen het hoofdtoernooi te behalen. Bij de mannen zullen er geen Nederlanders meedoen.

Bij de vrouwen komt er wel een Nederlandse in actie. Milou van der Heijden (PSA-41) zal als zesde geplaats zijn in kwalificatie. Joey Chan (PSA-29) uit Hong Kong zal als eerste geplaatst staan in de kwalificatie.

In het hoofdschema zal de top-4 geplaatst bestaan uit Raneem El Welily (PSA-1), Nicol David (PSA-2), Camille Serme (PSA-3) en Laura Massaro (PSA-5). De laatst genoemde won een paar weken geleden de US Open 2015. Bij de eerste World Serie werden Raneem El Welily en Nicol David als grote favorieten al vroeg uitgeschakeld.

Bij de mannen is er met het wegvallen van Ashour een concurrent minder voor Elshorbagy. Toch wordt het lastig voor hem aangezien hij bij de US Open verloor van Gaultier. Ook Nick Matthew (PSA-2) zal een kans maken op de titel. SquashLife voorspelt dat de finale zal gaan tussen Elshorbagy en Gaultier. De winnaar zal uiteindelijk Elshorbagy worden nadat hij wint in lange slopende finale.

Bij de vrouwen kan het alle kanten op. Net zoals bij de US Open is het lastig om te voorspellen wie er gaat winnen. Toch denkt SquashLife dat de gehele top-4 geplaatst in de halve finales zal komen. Na de halve finales zal iedereen kunnen winnen.

Bekijk hier het gehele schema van de Qatar Classic 2015 in Doha.

UPDATE: Nick Matthew heeft zich afgemeld voor de Qatar Classic 2015. Hierdoor schuift Gregory Gaultier op en staat hij als tweede geplaatst. Nicolas Mueller hoeft hierdoor geen kwalificatie te spelen en komt meteen in het hoofdtoernooi terecht.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!