Tournament of Champions Voorbeschouwing: Tournament of Champions

Volgende week woensdag begint het eerste grote toernooi van 2015: Het Tournament of Champions toernooi in New York. Welke topper begint het jaar goed en deelt meteen een klap uit aan de concurrentie? Squashlife blikt vooruit.

In het hoofdtoernooi van de mannen zullen 32 spelers strijden om maar liefst honderdenvijftigduizend dollar. Bij de vrouwen verdelen 16 vrouwen in het hoofdtoernooi honderdenachttienduizend dollar. Dit zijn werkelijk ongekende bedragen in het hedendaagse squash. Het zal ook niemand verbazen dat alle, niet geblesseerde, wereldtoppers dan ook ´acte de presence´ geven in de wereldstad. 

Bij de mannen zijn Mohammed Elshorbagy (PSA-1) en Gregory Gaultier (PSA-2) de grote favorieten. Maar er moet ook rekening worden gehouden met Amr Shabana (PSA-3) en Nick Matthew (PSA-4). Ashour was vorige maand nog in een ware thriller te sterk voor zijn jongere landgenoot, Elshorbagy, maar moest afzeggen wegens een knieblessure. In principe was Ashour dé te kloppen man, maar de balgoochelaar zal vanuit Egypte moeten toekijken hoe iemand anders het eerste toernooi van 2015 op zijn naam schrijft.

Voor de rest is het vooral uitkijken naar de rentree van James Willstrop (PSA-11), die een heupoperatie heeft ondergaan en de spelers in vorm, zoals Miguel Angel Rodrigeuz (PSA-8) en Mathieu Castagnet (PSA-13). De op de wereldranglijst gezakte Laurens Jan Anjema (PSA-26) is door zijn enkelblessure niet van de partij.

Bij de vrouwen ligt het toernooi wellicht meer open dan ooit. Nicol David (WSA-1) werd weliswaar een paar weken geleden weer wereldkampioen, maar twee keer stond de koningin 2-1 achter. Raneem El Welily (WSA-2) had de wereldtitel al bijna in haar handen en zal gebrand zijn om deze titel wel te pakken. Ook Laura Massaro (WSA-3) zal een sterk toernooi willen spelen na haar teleurstellend verlopen wereldkampioenschap. Beide vrouwen treffen elkaar (indien ze langs Camille Serme (WSA-6) en Low Wee Wern (WSA-7) komen) in de halve finale. David neemt het waarschijnlijk op tegen Nour El Sherbini (WSA-4).

Niet geheel verassend verwachten we een finale tussen Elshorbagy / Gaultier en David / El Welily. In beide gevallen hebben Elshorbagy en David een klein streepje voor.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!